Biblioteka "Marin Barleti", ka rreth 250 mij libra me rreth 71.924 tituj ( libra, periodik, harta, atlase, CD. dhe materiale t tjera)

Ajo ka nj ser koleksionesh q e bjn kt bibliotek nga m t pasurat e Shqipris.

Antikuariati sht i formuar kryesisht nga pasurit e bibliotekave t enteve fetare, shoqrive dhe t personave privat.
Prmban inkunabula, enciklopedi, fjalor etj. q sipas disa shnimeve nuk gjnden as n bibliotekat e Tirans. N kt koleksion ndodhen edhe libra t shek.XVI-XIX q trajtojn kryesisht probleme fetare (teologji dogmatike dhe morale), t drejtn kanonike, apologjetik, elokuenc, gjuhsi, histori, gjeografi, etj. Zn vend n kt, fond edhe mjaft tekste msimore, sidomos metoda pr msimin e gjuhve t huaja.