Doli botimi i dyt i revistes "Gegnia", botim i Biblioteks Publike "Marin Barleti", Shkoder. Ne kete numer mund te lexoni

Albanologji
Kastriot MARKU Injac Zamputti - themeluesi i diplomatiks dhe i shkolls historiografi ke shqiptare

Kritik & studime letrare
Gzim PUKA "Val mbi val" e At A. Harapit - kur arti i fjals sht m i vrtet se ngjarjet referenciale
Hans-Joachim LANKSCH Gjuha dhe poetika e Martin Camajt
Aristea KOLA Korpusi i soneteve t Arshi Pips
ezarin TOMA Giuseppe Schir e Luigi Pirandello: un'amicizia fraterna
Xhahid BUSHATI Refl eksione rreth krijimtaris s shkrimtarit Teufi k Gjyli n gjinin e prralls

Dossier / Gasper Pali
Lisandri KOLA Gasper Pali, antipodi i vllaznve
Vjollca OSJA "Prendimi i andrrimeve", Gasper Pali
Italia KOKA (MENCACCI): Ju rrfej Gasper Palin
Gasper PALI Poezi

Letrsi / poet bashkkohor
Martin CAMAJ
Zef ZORBA
Frederik RRESHPJA
Primo SHLLAKU
Ridvan DIBRA
Gazmend KRASNIQI
Luljeta LLESHANAKU
Arben PRENDI
Entela TABAKU S?RMAN
Ledia DUSHI

Histori
Gjovalin UNI Kontribut pr datn e sakt t themelimit t biblioteks kombtare
Nush GURAKUQI Mbi krijimin e Biblioteks Shtetnore
Helidon SOKOLI Mozaiku i shek. III-IV, zbuluar n Shkodr dhe ekspozimi i tij

Letrkmbim
Nexhmi Bushati Prej letrkmbimit t Hamdi Bushatit me Kristo Frashrin

Ese & memoaristik
Arshi PIPA Si vdiq Vinenc Prendushi
Giorgio AGAMBEN Mbi vshtirsit e leximit
Entela TABAKU S?RMAN Prsiatjet e nj poeteje mbi konstruktin e munguar n shqipen standard

Recension
Arben PRENDI "Premtimi i prmbushun" me autor Gjon Sinishtn, pasqyr e kalvarit t popullit shqiptar nn diktaturn komuniste Klikoni ketu per linkun versionin PDF