Biblioteka Publike e Qytetit t Shkodrs "Marin Barleti" sht institucion kulturor i vartsis s Bashkis Shkodr. Biblioteka ushtron veprimtarin e prditshme dhe rregullon marrdhniet me bashkin prmes statusit t saj. Financiarisht biblioteka sht e varur trsisht nga buxheti i bashkis. Lista e personelit dhe pozicioni i puns.

Pozicioni i puns.Personeli
Drejtor
Gjovalin uni.
Kryebibliotekare, prpunuese e librit. Punonjse e fondit t librit t huaj
Magdalena Haxhi
Klasifikatore. Punonjse e fondit t librit Albano-Balkonologjik
Fatmira Lekiqi
Bibliografe. Punonjse e fondit t periodikut
Albana Komi
Bibliotekare. Punonjse e fondit t librit shqip
Lulzime Fatusha
Bibliotekare. Punonjse e fondit t librit shqipMimoza Jubica
Bibliotekare. Punonjse e antikuariatit, dorshkrimeve dhe e fondit t hapur
Elma Rusi
Bibliotekare. Punonjse e fondit t librit pr fmij Denise Mesi
Bibliotekare. Punonjse e fondit t hapur & mediateks Sidit Halluni
Restauratore & InventarizueseLizeta Bushati
Roje Nuri Kallamoqi